Search

Olemmeko niin vaikuttuneita teknologiasta, että unohdamme haastaa ajattelumme?


Matti Djateu, Chief Digital Officer, Solteq Oyj

Teknologian kehitys tuo jatkuvasti lisää mahdollisuuksia kehittää liiketoimintamalleja ja rikkaampia palvelukokonaisuuksia. Mutta olemmeko samalla unohtaneet asiantuntijuutemme tärkeyden?


Vuosituhannen alussa suhtauduimme teknologiaan enemmän rajoitteena kuin mahdollisuutena. Mikään teknologia ei ollut sellaisenaan ratkaisu asiakkaidemme tarpeisiin, vaan lähtökohtaisesti kaikki ”hakkeroitiin”. Emme koskaan aloittaneet suunnittelua teknologian ominaisuuksien pohjalta, vaan asiantuntijuutemme ja luovuutemme kehitti teknologian vastaamaan tavoitteita.


Vaikka teknologia on sittemmin todistanut voimansa monta kertaa, jotain voisimme vuosituhannen alun aikaisesta ajasta pitää mukanamme: teknologia edellä tapahtuva lähestyminen ei edelleenkään ole toimiva ratkaisu digitaalisen liiketoiminnan kehittämisessä.


”Kun teknologian mahdollisuudet olivat pienemmät, luovuus ja asiantuntijuus olivat elinehto jatkuvalle kehittämiselle”


Teknologian kehittyminen on mahdollistanut huikeita liiketoimintaratkaisuja sekä manuaalisen työn automatisointia, puhumattakaan resurssi- ja kustannussäästöistä. Jatkuvasti kehittyvät ratkaisut hämmästyttävät asiakkaita ja aiheuttavat ylpeyttä palvelun tarjoajille. Mutta olemmeko niin vaikuttuneita teknologian mahdollisuuksista, että unohdamme haastaa ajattelumme?


Emme ehkä aikaisemmin osanneet huomioida loppukäyttäjiä nykymaailman mukaisesti, mutta emme myöskään antaneet teknologian rajoitteiden johtaa ajattelutapaamme. Kun teknologian mahdollisuudet olivat pienemmät, asiantuntijuus ja luovuus olivat elinehto kehittämiselle.


Teknologian kehittymisen myötä keskustelu asiakkaiden kanssa lähtee liian herkästi liikkeelle ratkaisujen toiminnollisuuksista ja ominaisuuslistojen vertailusta. Teknologia on liiketoiminnan kehityksen mahdollistaja, mutta se ei saisi ottaa johtavaa roolia, kun haluamme luoda uutta.Yhdistä teknologia asiantuntemukseen, luovuuteen ja innovointiin


Teknologian kehityksen pyörteissä kehotankin meitä palauttamaan ripauksen ”vanhaa” ajattelutapaa luomalla ratkaisuja yhdistämällä teknologia asiantuntemukseen ja luovuuteen. Keskitytään ensin siihen, mitä aiomme ratkaista ja vasta tämän jälkeen siihen, millä sen ratkaisemme.


Ainakaan toistaiseksi helposti saatavilla oleva teknologia ei myöskään pärjää ihmiselle esimerkiksi tunnelman aistimisessa ja rivien välistä lukemisessa. Myös uudet yhteistyöt solmitaan ja haasteet sekä voitot koetaan ihmisten kesken.


Vaikka etätapaamiset säästävät aikaa ja rahaa, teknologia ei toistaiseksi mahdollista vuorovaikutusta yhtä hyvin kuin me ihmiset. Ota yhteyttä, kun haluat keskustella digitaalisen liiketoimintasi kehittämisestä, niin järjestetään tapaaminen – tietenkin kasvokkain.


– Matti Djateu, Chief Digital Officer, Solteq Oyj


www.solteq.com

SMART COMMERCE 2020

PARTNERSHIPS
Heidi Byskata
+358 50 309 1418
heidi.byskata@bignordic.com
VENUE
Kattilahalli, Helsinki
Sörnäisten rantatie 22
00540 Helsinki, Finland
TICKETS & ACCREDITATION
customercare@bignordic.com

Business Insight Group

Kalevankatu 31, 00100 Helsinki
www.bignordic.com

Subscribe to our newsletter and we'll inform you about upcoming B2B conferences most suitable for your profession and interests.
 

All new subscribers will receive a 15% discount voucher that can be used for participation tickets!

  • Facebook - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Vimeo - Grey Circle
SmartCommerce_logo-.png